luni, 6 februarie 2017

Cu copii-n brate contra unor misei. Alta-ntrebare

Acest editorial este publicat si in: Revista Agero-Stuttgart (agero-stuttgart.de), 400 000 de cititori pe luna; Ziarul Buna Ziua Cluj (bzc.ro) 120 000 cititori pe luna; Facebook.com Emil Aluas; Facebook.com Uniunea Ardelenilor Si Banatenilor.

Prezentare autor:
Cadru universitar în Europa şi SUA, refugiat politic în SUA în 1986, publicist cu peste 900 de editoriale/articole/interviuri, publicate în România, Germania (Stuttgart), SUA, profesorul Emil Aluaş este fondatorul şi preşedintele Fundaţiei PRO WEST, Cluj.

[Declaraţie în presa occidentală: ”Cei care am plecat, la acea vreme legal sau ilegal, ca refugiaţi politici din România înainte de decembrie 1989, am contribuit toţi la căderea comunismului. Culpabiltatea pentru acea formă inumană şi criminală de comunism specific românesc, aparţine majorităţii copleşitoare a poporului român, în frunte cu foştii PCR’şti, tot ei actualii conducători. După decembrie 1989 această majoritate copleşitoare a respins repetat o Lege a Lustraţiei şi continuă să aleagă pe foştii comunişti de rang înalt, sau pe urmaşii lor. Până în acest moment nici un trust de presă nu m-a interogat să dau amănunte despre cum am plecat eu în SUA. Majoritatea poporului român continuă şi azi să participe la o mare nedreptate împotriva altor români ca mine, adică: români cinstiţi, care gândim şi suntem altfel. Din decembrie 1989 până în prezent au trecut mai mult de 27 de ani. Românii, nu toti, dar în majoritatea lor coplesitoare, continuă să fie la fel, adica: slabi profesional, şmecheri, hoţi mici-găinari, şi asta se vede pe ei, atât in România, cât şi în lumea largă pe unde-i întâlneşti. Prof. Emil Aluaş].

Editorial:

"Cu copii-n braţe contra unor mişei. Altă-ntrebare".

Acest guvern TREBUIE să plece. Iar PSD, dacă vrea să evite alegeri anticipate, TREBUIE URGENT să-şi stabilească un Congres Extraordinar şi să-şi aleagă un nou preşedinte. Altfel, acest “război” va continua spre un final inpredictibil

A fost abrogată. Acum, duminică, 5 februarie, 2017, ora 16:00, OUG numărul 13 a fost abrogată. (Nu prorogată. Ne vom bloca şi din cauza necunoaşterii limbii române). Sunt impresionat. Ultimele 6 zile m-au făcut să reflectez însă la multe din ideile emise în scris de subsemnatul în ultimii 10 ani, atât în Europa cât şi în SUA. Recunosc că se datorează aproape totul unei noi generaţii. Deşi văd la TV-urile naţionale, şi pe viu la Cluj, că între demonstranţi se află şi un considerabil număr de persoane din generaţia mea. Dar majoritatea sunt din generaţia cu vârstele cuprinse între 26 şi 45 de ani. Vizibil că toţi sunt cu venituri peste medie. Aproape toţi cu copii. Imediat după ei sunt studenţii. O generaţie care toţi au avut deja contact cu Civilizaţia Vestică. Ei vor “o ţară ca afară”. Fără furt şi fără minciună.

Şi totuşi toţi, dar absolut toţi cei intervievaţi în aceste momente în Piaţa Universităţii consideră că “suntem (inclusiv primarul Chirică de la Iaşi şi primarul Robu de la Timişoara) într-un moment de tranziţie”. Copleşitoarea majoritate a oamenilor doresc să vadă redarea în scris a fondului abrogării. Imaginaţi-vă. Până şi formularea în limba română a abrogării constituie un aspect de îngrijorare a românilor. Câtă neâncredere.
Şi câtă mişelie poate să existe la cei din acest guvern şi a tuturor celorlalte guverne din 1989 până în prezent.

Noi suntem aici pentru copii noştrii” spun toti cei cu copii. Spun copii, pentru că există de la mămici cu bebeluşi la piept până la copilaşi care desenează pe caldarâm.
Mami mi-a spus să nu fur. Ţie ce ţi-a spus mami a ta ?” spun pancardele purtate de cei mici. La Cluj unele slogane sunt cu un umor tipic ardelenesc, ca: “No, iară ?”

Ion Iliescu, un nesimţit de ultimă speţă, depăşit de istoria pe care o trăim în Europa şi în lume, dar şi de stadiul actual a societăţii româneşti, declară azi public: “Condamn pe preşedintele Klaus Johannes care nu şi-a îndeplinit rolul constituţional de mediator, bla, bla, bla…” Fără să spună clar că toate acestea se datorează lui şi urmaşilor lui din 1989 până în prezent. Nici nu vreau să mai amintesc pe urmaşii lui din Bucureşti, dar mă voi opri întotdeauna la urmaşii lui din Cluj, care şi azi se află la conducerea oraşului, a ţării. Îi întreb pe toţi aceşti nemernici de la Cluj:”Nu vă este ruşine ?. Cu riscul de a mă repeta, vă prezic ceea ce v-am prezis în scris în ultimii 5, 6 ani. Contemplaţi la plecarea voastră din oraşul de pe Someş. Cu cât plecaţi mai repede (ca şi toţi cei veniti în Cluj via CUG), cu atât mai bine pentru voi. Veţi pierde tot pentru că aţi furat tot. Aţi făcut-o distrugând vieţile şi destinele altor clujeni autentici”. Azi spuneţi cu nonşalanţă şi razâd ca tâmpiţii că pe voi vă interesează „NUMAI PENSIILE. Nimic altceva, NUMAI PENSIILE”. Când sunteţi întrebaţi „Dar ţara. Ţara asta în care trăiţi”. Răspunsul vostru a TUTUROR este: „dă-o-n p... de ţară”. Ati fost şi rămîneţi nişte nesimţiţi veniţi de la ţară în Cluj, şi nu mai plecaţi. Deşi sunt milioane de hectare de pamânt nelucrat. Ăsta vă este felul de gîndire, aşa vă este vorba şi felul de viaţă. Sunteţi o schimonoseală a neamului.

Profesorul Cristian Pârvulescu (Pro Democraţia-Bucureşti) declară azi la TV: „Tocmai am dat un interviu la o TV-ziune sârbească. Afară se află peste 30 de care TV din întreaga lume. Ascultaţi-mă, lumea este cu ochii pe noi, într-un moment extrem de complicat pentru zona noastră geografică”. Iar senatorul John McCain, Republican de Arizona, candidat la preşedenţia SUA declară: “Mă îngrijorează intervenţia în Codul Penal al actualului executiv de la Bucureşti”. Un amănunt la această intervenţie a executivului românesc se referă la furtul de până la 40 000 de euro faptă calificată ca fiind ne-penală. Ori principiul TREBUIE să fie: “furtul este furt, indiferent dacă furi un euro sau sute de milioane de euro”. Dar aceste idei se potrivesc unor naţiuni mature.

Prof. Emil Aluaş Duminică, 5 februarie, 2017
Preşedinte-Fondator Cluj-Napoca
Fundaţia PRO WEST, Cluj


EA/cc:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu